Τρεις συμβουλές για να βοηθήσετε τους late talkers να μάθουν νέες λέξεις!!!

Χαίρετε, χαίρετε!!!

Χρόνια Πολλά σε όλου του κόσμου τους γονείς  και τα παιδιά που γιορτάζουν σήμερα 1η Ιουνίου!!

Πόσο αρμονικός, χαρούμενος, φωτεινός αυτός ο χρονικός συνδυασμός των δύο Παγκόσμιων Ημερών την ίδια μέρα και μάλιστα την πρώτη μέρα που γευόμαστε το πιο χαμογελαστό χάδι του καλοκαιριού!!!

Η Ημέρα Γονέων ενισχύει την αγάπη και το σεβασμό μας προς τα πρόσωπα των γονιών για ό,τι κάνουν για τα παιδιά τους και τη δια βίου θυσία τους για την καλλιέργεια αυτής της σχέσης. Κανείς στη ζωή δεν μπορεί να πάρει τη θέση τους!!!

Κέρασμα από μένα ένα δώρο gia τους γονείς για να το προσφέρουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στο μικρό τους παιδάκι που μόλις αρχίζει να μιλάει ή καθυστέρησε να μιλήσει.

Τρεις συμβουλές για να βοηθήσετε τους late talkers να μάθουν νέες λέξεις!!!

Να θυμάστε ότι πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το παιδί καταλαβαίνει μια λέξη πριν να περιμένουμε να την πει και να τη χρησιμοποιήσει!!

Ακολουθούν οι 3 καλύτερες συμβουλές μου για να βοηθήσετε ένα νήπιο να μάθει νέες λέξεις:

  1. Σκεφτείτε την τοποθέτηση/θέση των καινούριων λέξεων.

Πολλά νήπια μαθαίνουν νέες λέξεις καλύτερα όταν τις χρησιμοποιείτε ως μεμονωμένες λέξεις ή στο τέλος των φράσεών σας. Αν η λέξη-στόχος σας είναι  λέξη « μπάλα», θα λέτε καθώς παίζετε με την μπάλα: Ας παίξουμε με τη μπάλα! Κρατάω τη μπάλα!! Τώρα πετάω τη μπάλα! Πού είναι η μπάλα; Μιχάλη, δώσε μου την μπάλα. Μπάααααλαα!!

  1. Η συχνότητα που λέτε τη λέξη έχει σημασία.

Επαναλάβετε τη νέα λέξη συχνά καθώς μιλάτε – όχι μόνο μία ή δύο φορές. Νέες έρευνες μας λένε ότι τα λεκτικά πρότυπα υψηλής έντασης λειτουργούν πολύ καλύτερα από τα λεκτικά πρότυπα χαμηλότερης συχνότητας. Θα πρέπει να πούμε μια λέξη-στόχο  9 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΛΕΠΤΟ!

  1. Τα νήπια μαθαίνουν καλύτερα ενεργώντας, κάνοντας κάτι.

Διδάξτε τις νέες λέξεις κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας, ενώ παίζετε χρησιμοποιώντας αντικείμενα για να κατανοήσει το παιδί τη νέα έννοια. Για παράδειγμα, αν ο στόχος για ένα παιδί είναι η προσθήκη προθέσεων, θα επιλέγατε ένα παιχνίδι ή μια δραστηριότητα όπου οι προθέσεις θα περιλαμβάνονται φυσικά και θα λέγατε:

«Κοίτα! Μέσα! Το αυτοκίνητό σου μπαίνει μέσα! Μέσα! Στο γκαράζ! Μέσα!» Στη συνέχεια, όταν βγάζει το αυτοκίνητο έξω, τονίστε τη λέξη με το «Έξω! Έρχεται το αυτοκίνητό σου! Έξω! Το αυτοκίνητο είναι έξω!»

Με συστηματικά παιχνίδια λόγου από πολύ νωρίς, οι γονείς ακολουθώντας τα tips και τις στρατηγικές που σας προτείνουμε, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την πιθανότητα για λογοθεραπεία ή τη διάρκειά της, όταν υπάρχουν δυσκολίες στο λόγο ή την άρθρωση του παιδιού σας. 

Η πρώιμη παρέμβαση αποτελεί το φάρο και την πυξίδα  μαζί για τα θέματα της καθυστέρησης του Λόγου και της Ομιλίας ενός παιδιού!!! 

Κάθε επιτυχία με χαρά!!

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Newsletter

Θα θέλατε να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας με τις πιο πρόσφατες στρατηγικές επιτυχίας για ό,τι αφορά την Ανάπτυξη του Λόγου και της Ομιλίας του παιδιού σας;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!